|
Nou! |
Am lansat un site de infomaţii fiscale despre contribuabilii din România la adresa firme.consultanti.ro. Vă aşteptăm!
Am înfiinţat un grup de discuţii pe Facebook în care veţi afla noutăţi contabile, veţi putea adresa întrebări şi veţi putea răspunde colegilor de profesie, împărtăşindu-vă experienţa.
Adresa grupului este www.facebook.com/groups/grupcontabilitate/. Vă aşteptăm!
|
Proiect privind reforma şi eficientizarea ANAF |
Pentru consolidarea reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi creşterea eficienţei colectării şi a eficacităţii în combaterea evaziunii fiscale şi a fraudei fiscale şi vamale, modificările şi completările Hotărârii Guvernului nr.520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală vizează:
I. Îmbunătăţirea randamentului recuperării creanţelor bugetare dispuse prin hotărâri judecătoreşti definitive în materie penală, prin organizarea unei structuri responsabilă la nivel naţional cu executarea silită a cazurilor speciale. Actuala direcţie de executare silită cazuri speciale se reorganizează prin preluarea structurilor teritoriale, pentru mărirea gradului de recuperare a prejudiciilor stabilite de către instanţele judecătoreşti, creşterea gradului de valorificare a bunurilor confiscate şi aplicarea eficientă a sancţiunilor internaţionale.
II. Eficientizarea şi întărirea controlului managerial al activităţii vamale a ANAF, prin înfiinţarea unei funcţii de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu rang de subsecretar de stat, care va coordona întreaga activitate a structurilor vamale de la nivel central şi teritorial (Direcţia generală a vămilor, direcţiile regionale vamale, birourile vamale de interior şi de frontieră).
III. Optimizarea actului managerial administrativ al secretarului general – înalt funcţionar public în cadrul ANAF, prin înfiinţarea în subordinea sa a Compartimentului suport conducere, cu atribuţii de asistenţă şi secretariat la nivelul superior al conducerii ANAF.
De asemenea, prin proiectul de act normativ se urmăreşte clarificarea competenţelor de control la nivel naţional ale inspectorilor antifraudă fiscală şi actualizarea referirilor la actele normative prin care au fost aprobate Codul de procedură fiscală şi Codul fiscal, ca urmare a reînnoirii acestora, respectiv Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal.
Data publicării: 25.07.2016 (1.838 vizualizări)
|
|
|