În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 786/16.12.2013, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, şi ministrul delegat pentru buget, nr. 2.011/2013 pentru modificarea formularului „Cerere pentru deschiderea de credite bugetare” prevăzut în anexa nr. 1b) la Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 1.801/1995, ale cărui principale prevederi le prezentăm sintetic în articolul de mai jos.
Intrare în vigoare
Prevederile ordinului intră în vigoare:
- la data de 1 ianuarie 2014, pentru instituţiile publice finanţate integral sau parţial din bugetul de stat ai căror conducători au calitatea de ordonatori principali de credite, pentru instituţiile publice finanţate integral din bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale, ai căror conducători au calitatea de ordonatori principali de credite, precum şi pentru instituţiile publice finanţate din bugetul Fondului pentru mediu şi bugetul Trezoreriei Statului pentru: creditele bugetare deschise din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale, bugetul Fondului pentru mediu şi bugetul Trezoreriei Statului;
- la data de 1 februarie 2014, pentru instituţiile publice prevăzute mai sus: pentru creditele bugetare care se deschid din bugetul creditelor interne, bugetul creditelor externe, bugetul fondurilor externe nerambursabile, bugetele aferente activităţii de privatizare, precum şi pentru instituţiile publice autonome, cu excepţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, instituţiile publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii.
Formular
Cererea pentru deschiderea de credite bugetare se tipăreşte prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţia instituţiilor publice de Ministerul Finanţelor Publice sau al aplicaţiilor informatice ale instituţiilor publice, cu condiţia respectării elementelor din modelul de formular aprobat.
Depunere
Formularul se depune la:
- Ministerul Finanţelor Publice, de către ordonatorii principali de credite finanţaţi integral sau parţial din bugetul de stat, precum şi de către ordonatorii principali de credite finanţaţi integral din bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale şi bugetul Trezoreriei Statului;
- unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, de către ordonatorii de credite finanţaţi din bugetele locale, bugetul Fondului pentru mediu, bugetele instituţiilor publice autonome, cu excepţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, instituţiile publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii.
Data publicării: 19.12.2013 (1.561 vizualizări)
|